Werkvakantie Modavië: Verkoop Moldavische honing en wijn

16 december 2018
Johan Schelling

Komende zomer reist er een groep van achttien jongeren af naar Moldavië om daar diaconaal werk te verrichten. Het is een enthousiaste groep jongeren en inmiddels zijn er al diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de reis. Binnen de groep zijn er twee jongeren betrokken vanuit de Maranathakerk: Jorike Schaap en Lydia de Graaf. Een nieuwe actie die sinds kort van start is gegaan, is de verkoop van Moldavische wijnen en honing. Met deze unieke actie wordt de lokale bevolking in Orhei, Moldavië gesteund. Dit is de streek waar de jongeren naartoe zullen reizen.

De kwaliteitswijn Chateau Varteley die wij aanbieden komt uit wijngaarden vanuit het oorsprongsgebied van de wijnbouw, hier wordt al 5000 jaar wijn gemaakt. Dit vanwege het geschikte klimaat, de vele zon en zeer vruchtbare grond. De volgende wijnsoorten bieden wij aan:

Rood:

Chateau Vartely Cabernet Sauvignon
Chateau Vartely Merlot

Wit:

Chateau Vartely Chardonnay
Chateau Vartely Feteasca Regala
Chateau Vartely Sauvignon blanc

Rosé:

Chateau Vartely Rosé

De wijn wordt verkocht voor €8 stuk en twee flessen voor €15. Daarnaast wordt deze aangeboden in geschenkverpakking inclusief een klein potje honing, samen voor €10.

Naast de wijn verkopen we ook honing. Dit is acaciahoning, van pure en natuurlijke kwaliteit afkomstig vanuit Moldavië. De honing blijft vloeibaar en is heerlijk voor op brood, pannenkoeken, in de yoghurt of thee.

De acacia honing wordt verkocht per pot van 490 gram voor €7;50.

Bestellingen mogen worden doorgegeven aan het team “Moldavische honing en wijn”:

Rick Hakvoort, Lydia de Graaf, Joël Evers, Marleen Maters en Gerlissa de Graaf.

Mailen mag ook via: jongerenreis2019@gmail.com

Doet u liever een gift? Dat kan via: NL61 INGB 0007 4886 80 o.v.v. Jongerenreis 2019

 

De wijnen en/of honing wordt bij u thuisbezorgd.

 

Bij voorbaat dank, Jongerenreis Moldavië