Update kerkelijk werk – Gemeenteopbouw

2 december 2016
Johan Schelling

We zijn weer een aantal weken verder. En ook in deze weken heb ik weer veel gesprekken gevoerd. Steeds meer komt het beeld naar voren van een gemeente met mensen die passie hebben en enthousiast zijn. Tegelijk komt ook steeds duidelijker naar voren dat het lastig is om mensen te vinden die ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. Ik heb op de wijkavond van sectie A mogen spreken en heb daar het beeld gebruikt van de gemeente als een groot galeischip. Dat is een boot uit de oudheid, waar veel roeiers aan de riemen zitten en met elkaar moeten ze de boot vooruit krijgen. Er zijn wat mensen die ritme aangeven en voor voedsel voor de roeiers zorgen, maar de roeiers moeten het werk doen. Als zij hun handen laten rusten blijft de boot een beetje rond dobberen en wordt de haven nooit bereikt. Wat ik met dat beeld vooral wil aangeven is dat gemeente zijn op het niveau van de gemeenteleden vorm moet krijgen, zíj moeten het doen. Naar elkaar omzien, elkaar dienen, elkaar troosten, elkaar waarschuwen enz. En de ambtsdragers rusten de leden toe tot het werk in dienst van Christus (Ef.4:12).

De gemeente kent veel mensen die vol enthousiasme zich inzetten voor het werk in dienst van Christus. Veel geven ook aan dat tijdgebrek vaak gehoord wordt als mensen gevraagd wordt iets te doen. Een bekend verschijnsel in deze tijd, iedereen is druk. Gelukkig geeft de Geest allerlei gaven in de gemeente: iedereen krijgt iets en niet iedereen hetzelfde. Dat betekent dat we elkaar nodig hebben. En als iedereen iets doet, komt het niet allemaal op dezelfde mensen neer. Laten we “roeien met de riemen” die we hebben gekregen. Kijk om je heen wat je kunt doen, kijk in je agenda wat je mogelijkheden zijn. We zijn immers samen op weg naar de volheid van Christus (Ef.4:13).

Gezocht kringcoördinatoren!

Op dit moment worden kringcoördinatoren gezocht. Het is de bedoeling dat je met twee mensen in een sectie de kringen ondersteuning biedt, dat je zicht hebt op wat de kringen in de secties en nieuwe kringen helpt opzetten. Je hoeft het niet alleen te doen, maar samen. En ik zal je graag met de nodige steun en toerusting helpen.

Wil je graag meedoen en meebouwen aan de gemeente van Christus? Of wil je op een andere manier meehelpen aan de opbouw van de gemeente? Laat van je horen! Ik ben in de kerk aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag van 9-14 uur. Reageren per e-mail of telefonisch mag ook!

Karin Koelewijn
kkoelewijn@spakenburg-zuid.nl
06-112 748 04

 karin