Stille week 21 – 26 maart

11 maart 2016
Johan Schelling

Stille week van 21 tot en met 26 maart in de Maranathakerk

Voor de vijfde keer organiseert de GKV Spakenburg-Zuid voorafgaand aan Pasen de Stille week. Gedurende deze week is er iedere dag een samenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om te zingen, te luisteren en stil te zijn.

Het overkoepelende thema dit jaar is ”Wie is Jezus?”.

Een vraag die ons al 2000 jaar bezighoudt.  De evangelieschrijver Johannes neemt ons deze week mee op zijn zoektocht naar een antwoord op deze vraag. In zeven verschillende uitspraken van Jezus laat hij ons zien wie Jezus is. Jezus is:

  • de Weg, de Waarheid en het Leven
  • de ware wijnstok
  • de Goede Herder
  • het Brood dat Leven geeft
  • avondmaal
  • de Deur voor de schapen

Palmzondag 20 maart ronden we het 40 dagen project af met het thema Droomkerk,  Ds. Reinier Kramer  combineert dit met  “Ik ben het Licht voor de wereld” en zo komt er een mooie brug naar de stille week.

Dit jaar zijn de “ik ben” woorden het thema in de stille week..

Voor de Joden zijn Jezus’ uitspraken heel duidelijk. Met de uitspraak ‘Ik ben …’ identificeert Jezus Zich met de Naam waarmee God Zich in het Oude Testament bekendgemaakt heeft aan Mozes (Exodus 3 vers 14): Hij ís God!. We lezen daarbij uit het evangelie naar de beschrijving van Johannes.

Iedere bijeenkomst wordt anders ingevuld. Er is elke dag een andere spreker en ook de muziek is afwisselend. We willen samen stil staan bij het lijden van Jezus en het grootste geschenk dat hij ons daardoor gaf: Zijn genade.

Van maandag 21 maart tot en met zaterdag 26 maart is er iedere avond tussen 19:30 uur en 20:00 uur een samenkomst met aansluitend koffiedrinken in de hal. Op vrijdagavond om 19:00 uur  vieren wij het grote geschenk van onze Heer Jezus Christus met het Heilig Avondmaal. Op zaterdag 26 maart vindt de samenkomst ’s morgens plaats, van 10:00 uur tot 10:30 uur.

Iedereen is van harte welkom om met ons stil te staan bij- en zich voor te bereiden op het paasfeest!

Download programma: word_icon