Pasen? Ik-Pas

4 april 2017
Johan Schelling

Het Paasfeest is het grootste feest van het liturgisch jaar. We vieren met Pasen dat Jezus niet meer dood is maar leeft. Hij heeft de dood overwonnen! Het is heel gebruikelijk om in de 40 dagen voorafgaand aan Pasen te vasten. Dit kan bijvoorbeeld door geen alcohol te drinken. Heeft u de posters zien hangen in het dorp over de Ik-Pas actie? 30 of 40 dagen zonder alcohol. Doet u ook mee?

In de kerk hebben een paar poster gehangen. Vier posters aan de bar:

  • Melis v.d. Groep, de burgemeester.
  • Christaan van Hussen, voetballer.
  • Rody Koelewijn, sociaal jongerenwerker bij De Boei.
  • Reinier Kramer, predikant.

Alle vier doen ze mee met de Ik-Pas actie.

En landelijk doen bijna 11.000 mensen mee, zie www.Ikpas.nl

Ik vind het een mooie actie en ik doe ook mee. Ik houd best van een glaasje(s) wijn bij de maaltijd, maar nu doe ik dat een paar weken niet. Gewoon, omdat ik pas.

Ik ben benieuwd naar uw ervaringen als u meedoet met de Ik-Pas actie. Het bandje om mijn pols herinnert mij aan de liefde van Jezus voor mij. En ik drink minder alcohol. Bovendien zijn de zondagen een feest! Dan hoeven we niet te vasten. We ontmoeten elkaar in de kerk, eten een lekkere koek of taartje bij de koffie, drinken samen een glas wijn en vieren het goede Leven. Heel bijzonder om zo toe te mogen leven naar het lijden, sterven en opstanding van Jezus.

De schaal op de bar in de hal van de kerk is opnieuw gevuld met 100 nieuwe blauwe bandjes. U kunt nog twee weken meedoen. Pasen? Ik-Pas.

Afke van der Velden
avandervelden@spakenburg-zuid.nl
06-150 74 346

afke_500