Nieuwe kerkelijk werkers stellen zich voor

1 oktober 2016
Johan Schelling

Vanaf 1 oktober zijn onze nieuwe kerkelijk werkers in dienst bij de Maranathakerk. Graag willen we ze aan jullie voorstellen! Heet ze van harte en warm welkom in onze mooie gemeente.


 

afke
Afke van der Velden
Kerkelijk werker jeugdwerk
Ik ben geboren in 1969 in Vlaardingen, een vissersstad onder de rook van Rotterdam. Ik kom uit een gezin van 8 kinderen. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als studieadviseur in Utrecht en Amsterdam. Daar heb ik  ervaring opgedaan in advisering en begeleiding van jongeren. Ik ben getrouwd met Maarten Joosse en samen hebben we twee prachtige kinderen gekregen: dochter Marida (13 jaar) en zoon Leijn (9 jaar. We  wonen in Utrecht. Ik ben graag buiten en geniet van de seizoenen. Ik ben lid van de  Opstandingskerk (GKV) in Utrecht, daar ben ik actief in het jeugdwerk.

Nu ga ik aan de slag als kerkelijk werker Jeugd in jullie gemeente, de Maranathakerk: een gemeente die prikkelt en verrast! Ik hoop dat ik geprikkeld en verrast mag worden door de jeugd van de Maranathakerk. Ik zie er naar uit om samen te onderzoeken hoe breed, lang, hoog en diep de liefde van Christus is.


 

karin

Karin Koelewijn
Kerkelijk werker gemeenteopbouw

Ik ben geboren en getogen in Bunschoten. Ruim zes jaar geleden zijn mijn man en ik verhuisd naar Nijkerk, waar we met veel plezier wonen. Twee van onze kinderen wonen weer in Bunschoten, één zoekt nog een plekje in Nijkerk. Ik heb de opleiding voor godsdienstleraar gedaan en daarna de studie theologie aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 20 jaar geef ik catechisaties in Bunschoten-Spakenburg, met name in de Immanuelkerk. Maar ook in de gemeente in Nijkerk ben ik actief in de catechese en met enkele andere activiteiten.

In jullie gemeente ga ik werken als kerkelijk werker gemeenteopbouw. Het is Christus die zijn gemeente bouwt. Daarvoor schakelt Hij mensen in. Allereerst zijn jullie dat, de gemeenteleden zelf, daarvoor ook toegerust door de ambtsdragers. Als kerkelijk werker mag ik me daarbij voegen. Ik ga  aan de slag met de structuur van de gemeente. Zodat het omzien naar elkaar vorm kan krijgen. Zodat de gemeente een kerk is die steeds meer prikkelt en verrast. Ik zie er naar uit samen met jullie aan dat groeiproces mee te werken.