Kerkproeverij 2017

18 augustus 2017
Johan Schelling

kerkproeverij banner

Een gastvrije gemeente zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat is een streven wat we allemaal wel herkennen, maar wanneer hebt u voor het laatst echt iemand uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk?

Op zondag 10 september willen we als Gereformeerde Kerken vrijgemaakt deelnemen aan het landelijke initiatief ‘Kerkproeverij’, waarbij gemeenten erop uit gaan om anderen uit te nodigen mee te gaan naar de kerk. Een initiatief dat de Raad van Kerken heeft genomen en dat opgepakt is door landelijke en plaatselijke kerken. De Kerkproeverij laat niet alleen mensen proeven aan de kerk, maar helpt de kerk ook om missionair te groeien. Want de ander uitnodigen om naar de kerk te gaan, dat is niet altijd makkelijk.

Denkt u en denk jij alvast na over wie u/jij gaat uitnodigen? De kerkdiensten op 10 september worden speciaal gericht op de kerkproeverij.  Mocht je materialen nodig hebben is dat verkrijgbaar in de kerk.

Verspreid de blijde boodschap! Hoe meer plaatselijke kerken meedoen aan de Kerkproeverij, hoe meer mensen we kunnen bereiken met het evangelie. De deputaten Kerkelijk eenheid ondersteunen dit initiatief en hopen dat zoveel mogelijk GKv-gemeenten meedoen.

Meer info: http://www.gkv.nl/kerkproeverij/ en http://www.kerkproeverij.nl