Kerkdiensten vanaf zondag 22 maart

18 maart 2020
Johan Schelling

Iedereen weet inmiddels dat het corona virus het niet mogelijk maakt om reguliere kerkdiensten te houden in Bunschoten-Spakenburg en deze nieuwe werkelijkheid kan nog wel weken, misschien wel maanden, duren.

Er is goed overleg tussen de zusterkerken in het dorp, inclusief de NGK, en wij hebben afgesproken dat iedere kerk een eigen ochtendprogramma/kerkdienst organiseert en dit via Kerkomroep.nl en YouTube zal uitzenden. Voor de middagdienst kan men een video (van de ochtenddienst) van een zusterkerk bekijken, er wordt dus geen specifieke middagdienst opgenomen.

Komende zaterdag wordt de kerkdienst van zondagochtend opgenomen. In deze dienst zal Jan Meijer voorgaan. De video zal zondagochtend beschikbaar zijn op YouTube & kerkomroep. De link naar de video zal elke zondag via het hoofdscherm van de app te vinden zijn. Ook via de website is het mogelijk om naar de video te kijken.

Bij speciale diensten i.v.m. dopen of belijdenis zullen we iedere keer maatwerk moeten leveren en dat zal ook ruim van tevoren worden aangekondigd.

De kerken luiden vanavond en volgende week woensdagavond van 19.00-19.15 uur de klokken. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen we mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen we daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Wij wensen iedereen een fijne zondag toe en willen iedereen bedanken die hard hebben gewerkt om alle kerkdiensten en uitzendingen mogelijk te maken.

Henk Schaap