Jeugddienst “Wie is de Mol? “

16 februari 2017
Johan Schelling

DeMol banner

Het dorp wordt al 2 weken overspoeld met jokers en vrijstellingen. In de bekende winkels, rond het Spuiplein, overal tref je de mysterieuze ‘wie is de mol?’-enveloppen aan. In de enveloppen bevinden zich o.a. jokers en vrijstellingen. Ook is er een filmpje dat massaal via sociale media gedeeld wordt. Dit alles heeft te maken met de jeugddienst aanstaande zondag 19.00 uur in de Maranathakerk.

‘Wie is de mol?’ is een TV-programma waarin 10 kandidaten allerlei opdrachten moeten doen. Met het uitvoeren van de opdrachten is geld te verdienen voor de pot. Samenwerking en vertrouwen is van cruciaal belang, maar met de aanwezigheid van een saboteur (de mol) in de groep is dit niet makkelijk. Het lijkt het leven wel…

In Matteus 10 zendt Jezus zijn leerlingen uit. Ze krijgen een briefing, een opdracht en weten niet wat de toekomst hen zal brengen. Alhoewel… Er zal duidelijk gemold worden in het leven. Ze worden uitgezonden als schapen onder de wolven. Ze krijgen ook enkele aanwijzingen. Ze moeten zo voorzichtig zijn als een slang en zo onschuldig als een duif. Wat bedoelt Jezus met deze cryptische aanwijzingen? Wat zegt dit over mijn leven? Het gaat toch lekker zo? Ik ben de pot lekker aan het vullen. En Jezus is mijn vrijstelling. Aan het einde verwacht ik een groen scherm. Hoezo mol? Wie is de mol dan?

Over jokers, vrijstellingen, opdrachten, molboekjes, rode en groene schermen en de laatste en allesbeslissende vraag van de test: Wie is niet de mol?
Het belooft een spectaculaire jeugddienst te worden! Wees welkom aanstaande zondag om 19.00 uur in de Maranathakerk! Reinier Kramer leidt de dienst, de band Travel zorgt voor de muziek en na afloop is er moltalk. Tot zondag!

Filmpje bekijken?  Check JCSpakenburgZuid op facebook logo of volg deze link: https://www.facebook.com/JCMaranathakerk/videos/737666833075450/