Jeugddienst “Wall of Shame” – 5 juli 2015

25 juni 2015
Johan Schelling

wall of shame

In de meeste sporten is er een zogenaamde ‘Wall of Fame’. Een lijst met sporthelden die unieke sportprestaties hebben geleverd. Aankomend weekend start de Tour de France in Nederland en een goed voorbeeld van een sportheld is de zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong. Of hoort hij in een ‘Wall of Shame’? Een lijst met zondaars, met antihelden? Alle 7 Tour-overwinningen heeft Lance Armstrong behaald door intensief dopinggebruik…

Naar aanleiding van de vorige jeugddienst met als thema ‘The Hangover’ werden we overspoeld door bezoekers (het paste niet eens in de kerk, geweldig!) en heel mooie en persoonlijke reacties. Veel reacties betroffen een kort onderdeel in de preek over het onderwerp ‘schaamte.’ Hier is direct op ingespeeld en daarom zal in de komende jeugddienst het onderwerp ‘schaamte’ centraal staan.

Schaamte komt bij iedereen en in allerlei situaties voor. Waar schaam jij je voor? Wat mag niemand van je weten? Je ouders niet of zelfs je partner niet? Wat wil je verborgen houden? En waarom wil je dat eigenlijk? Hoe gaan we met elkaar om? Hoe veilig ben je in Bunschoten-Spakenburg? Ook als het misgaat… Of ben je christen, maar schaam je je soms om dit te uiten? Misschien heb je eigenlijk niks met Christus en kerk, maar schaam je je wel voor dingen die je doet of gedaan hebt? Welkom dan!

Je bent van harte uitgenodigd om zondag 5 juli om 19.00 uur aanwezig te zijn in de jeugddienst met als thema ‘Wall of Shame’. De band Revelation zorgt voor de muzikale begeleiding en ds. Reinier Kramer hoopt, net als in de vorige jeugddienst, voor te gaan.

O ja, en als je graag een mooie plek wilt, all-inclusive, check dan onze like, share & win actie op Facebook.