IkPas: Een maand geen alcohol

30 januari 2018
Johan Schelling

Doet u weer mee? Een maand geen alcohol: IkPas

Een maand geen alcohol drinken, hoe zou u dit vinden? Ervaar het zelf door mee te doen met IkPas. IkPas is een campagne om gedurende een periode van 30 dagen geen alcohol te drinken. Deze positieve uitdaging start op 1 maart 2018 en is een landelijke actie die we oppakken in Bunschoten-Spakenburg, onder meer met de kerkenraden. IkPas is een uitdaging om te kijken wat een maand zonder alcohol met u doet. Vorig jaar deden circa 75 gemeenteleden van de Maranathakerk mee. Een mooi begin. Misschien lukt het u deze keer om (weer) mee te doen? De kerkenraden van de Noorderkerk en de Immanuelkerk hebben zich positief uitgesproken over de IkPas campagne. Beide kerken doen dit jaar met ons mee.

Waarom meedoen met IkPas?

In 2018 zijn predikant Gertjan van Harten, Roelien Reichardt, directeur van ‘t Kruisrak, voetballer Jeffrey van de Dikkenberg en Henk Koelewijn van het Oostwende College zichtbaar op de posters in het dorp. Ouders en grootouders die meedoen kunnen een goed voorbeeld zijn voor hun (klein)kinderen. Ook valt IkPas samen met het 40 dagen project. Een periode van bezinning. Misschien is het een overweging om deze periode samen met het gezin, familie, vereniging of kring te gaan vasten door bijvoorbeeld 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken.

Hoe doet u mee? Schrijf u in via de website IkPas (www.ikpas.nl).

U hoeft geen polsbandje te bestellen via www.ikpas.nl. Vanaf maandag 19 februari vindt u de blauwe armbandjes in de hal van de Maranathakerk. Zonder armbandje kunt u ook meedoen. Een zichtbaar symbool kan helpen om vol te houden en het is fijn om elkaar te bemoedigen.

Ik Pas, u ook?

Met vriendelijke groet,
Afke van der Velden, kerkelijk werker jeugd
avandervelden@spakenburg-zuid.nl