Geheimen onthuld

22 september 2015
Johan Schelling

geheimen onthuld

De jeugddienst van zondag 20 september jl. was wederom een groot succes. #SecretID ging over de geheimen die mensen hebben en daarmee worstelen. Aan de buitenkant is niets te zien, maar aan de binnenkant borrelt en kookt het. In de preek stond het verhaal van Koning David centraal. David die de vrouw van Uria tot zich nam en Uria liet vermoorden op het slagveld. Vervolgens was het profeet Natan die de geheimen van Koning David onthulde. De ijzersterke preek van Ds. Kees Mewe werd goed ontvangen en zorgde voor genoeg gespreksstof na afloop van de dienst. In de hal werd erover doorgepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

De band Believe speelde prachtige liederen die perfect aansloten op het thema. Het meest ingrijpende luisterlied was die van Frank Boeijen – Zeg me dat het niet zo is. Dit lied was een antwoordlied op het verhaal van Ashley Madison, de website waar mensen in het geheim een affaire kunnen beginnen. In juli dit jaar lag de volledige administratie op straat waardoor menig geheim werd onthuld. Helaas deed het geluidsfragment het niet. Deze is hier terug te luisteren: http://www.theguardian.com/technology/video/2015/aug/20/radio-presenters-woman-husband-cheated-ashley-madison-live-on-air-audio

Namens de jeugdcommissie bedankt voor jullie komst en we zien jullie graag terug bij de volgende jeugddienst. Deze speciale kerstjeugddienst is op 20 december 2015. Tot dan!