Druk bezochte jeugddienst “Wall of Shame”

6 juli 2015
Johan Schelling

Ondanks hitte, druk bezochte jeugddienst Maranathakerk

De jeugddienst van zondag 5 juli jl. was wederom een groot succes. Ondanks de hitte zaten de kerkbanken vol en ook na afloop van de dienst bleef het lang druk in de hal van de kerk.

De dienst cirkelde om het begrip ‘schaamte’ wat benadrukt werd met de titel “Wall of Shame”. In de preek stond het verhaal van de Samaritaanse vrouw die Jezus bij een put ontmoette (Johannes 4) centraal. De Samaritaanse vrouw verborg haar schaamte, zocht God niet, maar richtte zich op de liefde. Dat was haar god. Maar wat je ook verbergt, je second love, je doping, je angst, je trots…. Jezus weet het. Toch nodigt deze vrouw na het gesprek met Jezus haar dorpsgenoten (waar ze zich eerder voor schaamde) uit: ‘Kom mee, er is iemand die alles van mij weet, dat moet de Messias zijn!’ Zolang niemand iets weet hoef je je ook niet te schamen, totdat…. Ontmoet Jezus zelf, niet alleen van horen zeggen, en ervaar hoe bevrijdend het kan zijn dat iemand alles van je weet.

De dienst werd goed ontvangen onder de aanwezigen, na afloop werd erover doorgepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

De band Revelation speelde prachtige liederen die perfect aansloten op het thema, waaronder de tekst van Frank Boeijen – Kronenburg park. De uitvoering van dit nummer staat tevens op de Facebookpagina van Jeugdcommissie Spakenburg-Zuid: facebook logo

Namens de jeugdcommissie bedankt voor jullie komst en we zien jullie graag terug bij de volgende jeugddienst op 20 september 2015 om 16.30 uur!

Wall of Shame banner