Doopcatechese

30 januari 2018
Johan Schelling

Om de geloofsopvoeding van (jonge) ouders te ondersteunen en omdat we goede reacties hebben gekregen van ouders die eerder de doopcatechese gevolgd afgelopen najaar, willen we in het voorjaar opnieuw starten met twee avonden doopcatechese.

Op 8 en 22 maart is er doopcatechese  (catechese = onderwijs) speciaal voor vaders en moeders die een kindje verwachten. Deze avonden zijn ook geschikt voor ouders die al een kind(eren) hebben. Tijdens deze twee avonden gaan (aanstaande) vaders en moeders zelf aan de slag met de vraag wat de doop van hun kinderen betekent. We willen heel graag dat de (aanstaande) moeders en vaders samen meedoen. Het zou fijn zijn als jullie je de eerste avond, je mobiele telefoon meenemen, want we gaan aan de slag met stellingen en vragen waarop je interactief kunt reageren (m.b.v. Kahoot.it). We hopen zo samen een goed gesprek te hebben.

De eerste avond, 8 maart, bespreken we samen:

  1. Wat betekent de doop voor ons als ouders?
  2. Wat belooft God precies bij de doop?
  3. Wat zegt de Bijbel over het verbond?

In de tweede avond, 22 maart, gaan we met deze vragen aan de slag:

  1. Hoe leggen we de doop uit aan onze kinderen?
  2. Hoe geven we de geloofsopvoeding vorm?
  3. Met welke vragen zitten wij als ouders?

 

Leiding:

Haitse Wiersma – 8 maart
Hendrik en Anja Pathuis – 22 maart

 

Locatie: Noorderkerk

Tijd: 19.30-21.30 uur

 

Enkele reacties van ouders uit de Maranathakerk:

Eerste bijeenkomst doopcatechisatie was zeer geslaagd! Lekker interactief en bijzonder om stil te staan bij de doop! #kahoot #aanrader #hippedomineeWiersma #verbonden

 

Het was afgelopen donderdag weer een geslaagde avond! Deze laatste sessie stond in het teken van praktische toerusting, ethische afwegingen / dilemma’s en morele overdenkingen in de geloofsopvoeding.

 

Je kunt je aanmelden per email bij toerusting@spakenburg-zuid.nl

Je krijgt een bevestiging na inschrijving.