Contactavond sectie D

4 november 2014
Peter-Frans Heek

Op donderdag 13 november willen we weer een contactavond houden voor sectie D. Deze avond beginnen we met een maaltijd die samengesteld is door mensen uit de sectie. De maaltijd begint om 18.00 uur en zal rond 19.30 afgelopen zijn. Iedereen is welkom van 0 -100!

Vanaf 20.00 uur zal Mark Koelewijn een presentatie en meer(!) geven over de Bijbel in Gewone Taal. Mark Koelewijn werkt bij het Nederlands Bijbelgenootschap en zal een presentatie/workshop houden over het project Bijbel in Gewone Taal. Zeven jaar is er gewerkt aan deze vertaling door twaalf Bijbelvertalers. Mark zal bijvoorbeeld vertellen waarom deze vertaling er is, maar ook wat gewone taal is. Wat is het verschil met een andere vertaling?

De Bijbel in Gewone Taal is voor iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Voor sommige lezers is de Bijbel in Gewone Taal precies de vertaling die ze elke dag zullen gebruiken. Voor anderen is het een vertaling die men naast bijv. de Nieuwe Bijbelvertaling leest. De Bijbel in Gewone Taal is geschikt om kennis te maken met de bijbelse verhalen, maar ook om je te verdiepen in moeilijke teksten. Tijdens de avond zal Mark voorbeelden laten zien en kun je zelf ervaren wat het is om een stuk te vertalen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Na de kennismaking met deze vertaling is er De Bijbelquiz, een andere dan die op televisie te zien is. Elke vraag wordt wel ingeleid met een filmpje of een beeld, waarna er een meerkeuzevraag volgt. Doe mee, er is namelijk een echte Bijbel in Gewone Taal te winnen!

Graag tot ziens op donderdag de 13e november in de Maranathakerk!